Сили оборони відбили чотири штурми на Оріхівському напрямку та 11 — на лівобережжі Херсонщини

2 недели назад 0

В операційній зоні Сил оборони півдня українські захисники відбили чотири штурми російських загарбників на Оріхівському напрямку та 11 — на лівобережжі Дніпра.
Як передає , про це Сили оборони півдня України повідомили у .
В операційній зоні Сил оборони півдня триває щоденна контрбатарейна боротьба та відбиття ворожих штурмів. Ворог не полишає намірів вибити українські підрозділи із зайнятих позицій.

«На Оріхівському напрямку окупанти здійснили 4 штурми, з яких 3 в районі Старомайорського, 1 в районі Роботиного. Успіху не мали»,  — ідеться у повідомленні.

На лівобережжі Дніпра, на тимчасово захопленій частині Херсонської області ворог здійснив 11 штурмів у напрямку плацдарму біля Кринок. У результаті із втратами відійшов на свої вихідні позиції.

Українські бійці продовжують здійснювати комплексні заходи з утримання та укріплення позицій.
Російські загарбники тиснуть артилерійськими обстрілами, застосовують велику кількість ударних дронів різних типів, не припиняють аеророзвідку. В операційній зоні за минулу добу зафіксували проліт 108 розвідувальних дронів.

Протягом бойової доби загарбники здійснили на Оріхівському напрямку 9 авіаційних ударів із застосуванням 8 керованих авіабомб та понад 60 некерованих авіаційних ракет.
На Херсонському напрямку росіяни здійснили один авіаційний удар із застосуванням близько 10 некерованих авіаційних ракет.

Як повідомляв Укрінформ, на півдні Сили оборони шість годин працювали по ворожих ракетах і дронах.

Фото ілюстративне