Ситуація в Херсоні була дуже страшною, — волонтер про життя в окупації

1 год назад 0

Військовослужбовець ЗСУ та жителі Херсону. Фото: ukrinform.ua
Ситуація в окупованому Херсоні була дуже страшною — людей виловлювали на вулицях, могли закинути у підвал за проукраїнську позицію. Крім того, був величезний дефіцит продуктів та ліків. А ціни на продукти, які були в наявності, продавали за космічними цінами.

Про це в ефірі  заявила волонтерка Світлана Бугаєнко.

“Дуже багато моїх близьких людей побували у підвалі, також побували і волонтери, просидівши там два тижні і, вийшовши звідти, мають тепер дуже великі проблеми зі здоров’ям. Небезпека чекала на кожному кроці. Ти міг просто йти вулицею, тебе забрали, бо ти не так на них подивився. Або їм здалося, що ти їх сфоткав, або ще щось. Або взяти в тебе телефон і там елементарно якийсь прапор чи в тебе якийсь український паблік у телефоні є, то все тебе за це теж можуть забрати у підвал”, — розповіла волонтер.
Щодо продуктів дуже було проблематично придбати медикаменти, продукти, памперси, дитячі, дорослі, бо люди дуже багато хто не отримував жодної зарплати, ні пенсії, розповіла Бугаєнко.

“Люди просто були без грошей, їм навіть не було за що купити. А ціни були… Товари всі були російські у місті і ціни на них просто космічні. Наприклад, пачка памперсів 2000 грн”,  — додала вона.
Наразі, як уточнила волонтер, люди вдихнули.

“Люди вийшли на вулиці. Люди не бояться. Місто оживає, люди з’явилися на вулицях. На даний момент найгостріша необхідність це налагодити світло, воду. Тому зараз гуманітарна допомога на продукти, які не потрібно готувати, газові плити, газові балони, генератори. Ось те, що потрібне зараз необхідно”, — підсумувала Бугаєнко.