Скадовських школярів відправили на пропагандистську виставку до Москви

6 месяцев назад 0

Учнів скадовських шкіл російські загарбники відправили до Москви відвідати пропагандистську виставку «Росія» та інші місця російської столиці.

Про це повідомили медіа, підконтрольні російським окупантам. 

Поїздку для школярів зі Скадовська організовано з ініціативи центрального апарату Російського руху дітей та молоді. 

«Насичена програма подорожі дозволить дітям познайомитися з культурою та історією Росії» , — йдеться в повідомленні на окупаційних ресурсах.

Виставка «Росія», на яку відвезли українських дітей — пропагандистська виставка, що відкрилась у Москві в листопаді цього року та буде тривати до квітня 2024 року. Одна з цілей виставки — доведення до росіян, що окуповані українські території є частиною Росії. Зокрема, створений інформаційний стенд Херсонської області, біля якого пропагандисти знімають сюжети, роздають листівки, проводять різні заходи.

Також, на виставку відправляють й представників окупаційних адміністрацій Херсонщини.

Центр національного спротиву, який створений Силами Спеціальних Операцій задля навчання, координації й масштабування рухів спротиву окупації України, раніше зазначав у своєму повідомленні, що «кожен учасник пропагандистської виставки є посібником окупантів й нестиме відповідальність за свої діяння після деокупації українських земель».