Скадовський «Наш край» взяв під опіку 82-річну бабусю

3 года назад 0

Допомогти дожити свій вік разом із людьми, — просить у скадовських чиновників 82-річна бабуся й готова віддавати за це зароблені чотири з половиною тисяч пенсії.
Та працівники міського Собесу відмахнулися від проблем старенької та відмовили їй в оформленні у спеціалізований заклад для людей поважного віку. Представники «Нашого краю» не залишили її сам на сам із бідою та взяли під опіку, — розповіла голова Скадовської районної організації ПП «Наш край» Людмила Козлова.
Як стало відомо, на сьогодні Марія Гаврилівна К. винаймає помешкання у Скадовську й ніде не прописана. Життя склалося так, що останні роки змушена турбуватися про себе сама. Та через поважний вік, робити це все складніше. Тож кілька тижнів тому бабуся прийшла, а скоріше, пришкандибала, бо ледве пересувається, до відділу соціального захисту населення Скадовської міської ради за допомогою.
Але тут не зважили ні на її покручені хворобою ноги, ні на сльози й прохання допомогти, ні на статус — «дитина війни» й відправили до ЦНАПУ робити спочатку прописку у паспорті.
Навряд чи бабусі, вдалося б самотужки «вибігати» усі необхідні документи. Але на цьому етапі у долю пані Марії втрутився добрий випадок. Тож вже у ЦНАП від її імені пішла Людмила Козлова. Як вдалося з’ясувати, прийшла би бабуся туди дарма. Бо сприяти тимчасовій прописці й клопотати про неї мають саме працівники Собесу, які отримують за це свою зарплату.
Тож історія не закінчена, й «Нашому краю» доведеться відстоювати права громадянки України ще не перед одним чиновником.
ХОО ПП НАШ КРАЙ