«Скромні» генічеські колаборанти все одно «засвітились» у пропагандистів

1 месяц назад 0

Близько сотні юних шахістів змагались за чемпіонство в окупованих Генічеську і Скадовську. Змагання, повідомляє окупаційне «Херсонское агентство новостей», було присвячене дню військ національної гвардії РФ, а організували його «добровольці» з окупаційної організації «Русскій Донбас» за підтримки «Єдиної Росії».

«Сьогодні ми присутні на прекрасному заході, дуже корисному для наших дітей,  — розповів пропагандистам «голова громадської ради федерального партійного проекту «Дитячий спорт» у Херсонській області» Андрій Євстратов. — Вони повинні розвиватись інтелектуально і, звісно, стати справжніми людьми з великої літери».

Сам Євстратов, певно, себе таким вже вважає. Бо і Національну академію державного управління при Президенті України свого часу закінчив, і Скадовською РДА та Генічеською райрадою керував, і у Генічеській міськраді першим заступником голови встиг попрацювати. А після окупації відсиджувався в… окупованому Криму. Згодом повернувся на Херсонщину, очоливши окупаційні обласні федерацію баскетболу і організацію Олімпійського комітету. На екранах пропагандистів обережний Євстратов намагається майже не з’являтись, але то йому вже не допоможе.
Не дуже показує себе на публіці і колишня (хоча в інформаційній системі управління освітою досі значиться, як нинішня) директорка Рівненського ліцею Генічеської міської ради Наталія Циба. З початком окупації вона навіть вийшла на масштабну акцію протесту проти росіян у Генічеську, але згодом погодилась служити їм на посаді директорки окупаційної школи, а нині очолює окупаційний відділ освіти Генічеського «муніципального округу». І саме від цієї окупаційної організації покладала недавно квіти у пам’ять про жертви бомбардування Югославії. Там її камера пропагандистів і спіймала.
Ще один зрадник Андрій Клочко, який ще у 2022 році встиг «покерувати» окупованим Генічеськом, а потім, прокравшись, переховувався у Криму, через тривалий час «знайшовся» у Чаплинці. «Знайшов» його там «заступник голови Херсонської обласної думи» Раміль Замалєтдінов (на фото — вони вдвох). У Телеграм Замалєтдінов написав, що Клочко нині — «депутат Чаплинського муніципального округу».

Борис ВИНОГРАДОВ,