Споживачі “Херсонської обласної енергопостачальної компанії” будуть зі світлом

7 месяцев назад 0

У зв’язку з інформацією про відкриття справи про банкрутство ТОВ «ХОЕК» виникає ряд питань, на які компанія надала відповіді.

Чи продовжує діяльність компанія?
ТОВ «ХОЕК» продовжує свою діяльність у межах законодавства України. Вона продовжує закуповувати та постачати електроенергію для потреб споживачів Херсонщини, обслуговувати споживачів (доставка рахунків, проведення звірок, укладання договорів, інформування щодо тарифів, розрахунків, споживання тощо) та приймати платежі за використану електроенергію.

Чи можна не платити за спожиту електроенергію – бо розпочата справа про банкрутство ТОВ «ХОЕК»?
Ні. Однозначно – сплачувати за світло потрібно щомісяця! Кошти, які ХОЕК отримує від споживачів першочергово спрямовуються операторам систем розподілу та передачі та виробникам електричної енергії (АТ «Херсонобленерго», НЕК «Укренерго», НАЕК «Енергоатом») на ремонт та обслуговування електричних мереж, обладнання (придбання палива, дротів, опор, трансформаторів, формування аварійного запасу) що вкрай важливо в осінньо-зимовий період в складних умовах війни.

Чи є діючими реквізити ХОЕК на які здійснюються платежі?
Усі розрахункові рахунки ХОЕК залишаються діючими та є незмінними. Особові рахунки споживачів, їх особисті кабінети, договори – все це діє!

Чи не залишаться жителі Херсонської області без електропостачання, в разі визнання банкрутом ТОВ «ХОЕК»?
Ні. В жодному разі жителі Херсонщини не залишаться без електропостачання. У разі прийняття судом рішення про визнання ТОВ «ХОЕК» банкрутом, електропостачання споживачів області не припиниться, держава передасть функцію постачальника універсальних послуг іншому постачальнику в порядку, передбаченому законодавством України. Компанія проінформує споживачів та партнерів про результати розгляду справи шляхом розсилки інформації на e-mail та розміщенням на інформаційних ресурсах Товариства.

Телефони кол-центру: +38 (063) 271 69 87, +38 (095) 285 24 91, +38 (067) 649 76 54.
Або можна звернутись до центрів з обслуговування споживачів, які працюють у Херсоні, Високопіллі, Нововоронцовці, Великій Олександрівці.