Стало відомо, хто з окупантів координував бомбардирування по Антонівському мосту в Херсоні

2 года назад 0

24 лютого Росія розпочала масштабне вторгнення до України по всій довжині спільного кордону, з території Білорусі й окупованого Криму.
Херсонщина одна з перших областей, що з самого початку вторгнення потерпала від навали ворога. Починаючи з 24 лютого, зс рф стрімко збільшували чисельність військової техніки та живої сили на території регіону.  Їх метою було — увійти в обласний центр.

Потужною транспортною артерією Херсонщини є Антонівській міст. Один з головних об’єктів критичної інфраструктури, який агресор намагався взяти під свій контроль.

Героїчний спротив Збройних сил України був недостатнім через переважну чисельність військового оснащення ворога. Під час бойових дій силами рф було нанесено нищівні удари з повітря по споруді мосту та розташованих там військових формувань Збройних сил України, які обороняли Херсон. Таким чином зс рф вдалося прорвати оборону мосту й увійти в обласний центр.

Кореспондентам інтернет — видання  прізвища російських військових, які віддавали накази на авіаційне бомбардування Антонівського мосту.З’ясовано, що саме за наказами командира 43-го окремого морського штурмового авіаційного полку (військова частина №59882) м. Саки полковника Кисельова Андрія Леонідовича та його заступника підполковника Наливайка Сергія Олексійовича пілоти російських бойових літаків прямували до вказаної цілі з аеродрому тимчасово окупованої території Криму.