Студент херсонського вишу став єдиною моделлю з України на модному показі у Парижі

1 год назад 0

20-річний херсонець Юрій Романюк у Парижі став моделлю дизайнерського бренду "Міу Міу". Хлопець був єдиною моделлю з України. Навчається на четвертому курсі кафедри дизайну ХНТУ та захоплюється ресайклінгом.

За словами Юрія, агент київського модельного агентства Богдан, колишній херсонець, побачив фото хлопця в соцмережі. Юрій каже, завжди любив фотографуватися в незвичному одязі, і одна з таких творчих фотосесій зіграла свою роль. На паризькому показі херсонець був єдиною моделлю з України, каже юнак.

"Це був перший для мене показ взагалі. Я отримав дуже багато крутих емоцій. Я скажу чесно, що я нервував. Але як було не нервувати, коли ти йдеш по подіуму, і тебе знімають камер 10, котрі отак за тобою літають",  розповідає юнак.

Юрій Романюк навчається на четвертому курсі кафедри дизайну Херсонського національного технічного університету за спеціальністю "дизайн одягу та взуття".
 
"Я шию та створюю наряди не звичайні, не мас-маркет, а дивні наряди. Наприклад, у мене є мініколекція з краваток. Ще мені дуже подобається тема ресайклінг — тобто ти старим речам даєш нове життя. Мені дуже подобається шити речі вручну — тобто голка та нитка, та пішов шити" говорить Юрій.

Спостерігати за розвитком молодого модельєра цікаво, адже Юрій має своє особливе світосприйняття, говорить перша проректорка ХНТУ Марія Артеменко.

"Його успіхи як моделі на світових подіумах стануть йому в пригоді. Потрапити в середовище, відчути атмосферу, зрозуміти, як це працює зсередини — це добрий досвід для початківця-дизайнера одягу",  розповіла проректорка.

Зараз Юрій Романюк перебуває в Нідерландах, куди поїхав із окупованого Херсона.