Студенти Херсонського держуніверситету ознайомили школярів з історією міста

3 года назад 0

Представники факультету біології, географії та екології Херсонського державного університету провели оглядову екскурсію-гру парком «Херсонська фортеця» для учнів другого класу Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №30 з поглибленим вивченням предметів природничо-математичного циклу та англійської мови Херсонської міської ради.
Історичний екскурс у минуле для школярів організували й провели заступниця декана з організаційно-виховної роботи факультету біології, географії та екології ХДУ Ганна Нападовська та студенти-географи.
У рамках навчально-польової практики з туризму та краєзнавчої роботи на факультеті систематично організовують оглядові та тематичні екскурсії для містян. Однак для таких маленьких слухачів екскурсію проводили вперше.
Заступниця декана Ганна Нападовська зазначає, що ініціаторами заходу виступили викладачі школи №30, для яких представники факультету проводили майстер-клас щодо інтерактивних екскурсій у природному середовищі під час II Лiтнього ocвiтнього фecтивaлю-2021. «Викладачі зацікавилися цією ідеєю та зв’язалися з нами й попросили повести для школярів подібну інтерактивну екскурсію», – коментує заступниця декана.
До організації екскурсії підійшли нестандартно, враховуючи вікові особливості слухачів. Студенти-географи переодяглися в костюми XVIII століття, аби передати повну атмосферу тієї епохи. У форматі гри маленьких херсонців знайомили з історією нашого міста, плануванням херсонської фортеці й іншими визначними пам’ятками.
Аби закріпити почуту інформацію, паралельно для школярів проводили різноманітні ігри, міні-вікторини, загадки. А за правильні відповіді вони отримували призи.
У захваті від такого нестандартного підходу не лише самі школярі, а й їхні батьки. Так, мати другокласника Ірина зазначила, що інтерактивна екскурсія – це цікавий досвід для дітей та чудова можливість ознайомитися з історією нашого міста. А формат гри дозволяє розвивати пам'ять, кмітливість та вчить працювати у команді.
Пресцентр ХДУ