Судитимуть депутата селищної ради за держзраду та пособництво ворогу

2 недели назад 0

За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури Херсонської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно депутата Новотроїцької селищної ради за фактами державної зради та пособництва країні-агресору (ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 111-2 КК України). 

Про це повідомляє пресслужба Херсонської обласної прокуратури.

Слідством встановлено, що обвинувачений з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну та окупації Генічеського району почав співпрацювати з ворогом. 
 
Користуючись статусом депутата та керівника агропідприємства, чоловік агітував місцеве населення адаптуватись до «нових» порядків. Зобов’язував працівників підприємства голосувати на псевдореферендумі за незаконне приєднання до країни-агресорки. 
 
Надавав інтерв’ю ворожим медіа, під час яких популяризував рф. Крім того, зареєстрував у федеральній податковій службі росії свою агрофірму, чим забезпечив надходження податків до бюджету ворожої країни.
 
Вивозив сільгосп продукцію, вирощену в Україні, до рф, поставляв харчі окупантам. Забезпечував ремонт їхньої пошкодженої техніки та надавав сільгосптехніку для будівництва і облаштування фортифікаційних споруд, блок-постів та окопів. 
 
Спеціальне досудове розслідування здійснювалось ГУНП в області. Оперативний супровід — Управління стратегічних розслідувань в області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.