Судитимуть жительку Генічеська, яка очолювала окупаційний орган влади

6 месяцев назад 0

За процесуального керівництва прокурорів Херсонської обласної та Генічеської окружної прокуратур направлено до суду обвинувальний акт стосовно місцевої жительки за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Повідомила пресслужба Херсонської обласної прокуратури.

Слідством встановлено, що обвинувачена у червні 2022 року добровільно пішла на співпрацю з ворогом та очолила створене окупантами «Рівненське територіальне управління Генічеської військово-цивільної адміністрації».

На псевдопосаді вона виконувала адміністративно-господарські та організаційно-розпорядчі функції. Вела облік комунального майна, забезпечувала функціонування комунальних установ та закладів за російським законодавством, керувала демонтажем з будівель табличок українською мовою тощо.

Крім того, організувала зустрічі з працівниками місцевих закладів освіти, де закликала їх переходити на роботу за російським законодавством.

Спеціальне досудове розслідування здійснювалось слідчими СВ УСБУ в Херсонській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.