Тепер “гарматне м’ясо” на лівобережжі вербують з “креативом”

2 месяца назад 0

Перспектива стати «гарматним м’ясом» для путіна серед жителів окупованого лівобережжя особливого захвату не викликає, тому окупанти почали вдаватись до «креативу». Наприклад, до нестандартної реклами, яку розмістили на телеграм-каналах окупаційних адміністрацій.

«Хто хоче стати мільйонером?» — написано на одній з картинок. І подано два варіанти на вибір. Обидва неправильні, хоча загарбники переконують, що відповідь «Служити за контрактом» вірна. «Досить давити дивани, пора давити ворога», — написано на іншій рекламній картинці.

Під візуальною рекламою — текстове пояснення. Як і раніше, при підписанні контракту окупати обіцяють відразу виплатити 195 тисяч рублів від Міноборони рф, 200 тисяч — від влади окупованого регіону, а потім щомісяця військовий, пишуть, отримуватиме 210 тисяч рублів. Це у «зоні сво». До відправки туди обіцяють платити 40000 — 50000 руб/міс. За «результат», пишуть, платитимуть 8000 рублів, за «кожен кілометр просування у складі штурмових загонів» -50000, стільки ж — за «захоплення і знищення озброєння або військової техніки противника».

У тексті закликають: «Поступи на службу сьогодні, і за рік у тебе на рахунку буде близько 3000000 рублів, і це ще не межа!». Певно, межа — це горбик землі, під яким поховають «мільйонера». Якщо від тіла щось залишиться, звісно. Поряд з «креативними» окупанти і далі користуються звичайними методами. До таких належать виступи працівників окупаційних військкоматів перед старшокласниками у школах.

На цьому тижні урок-бесіду провели в Іванівській школі. «Захід сприяв розширенню уявлення про контрактну службу», — повідомила у Телеграм окупаційна адміністрація Іванівки.

Борис ВИНОГРАДОВ,