ХДУ отримав свідоцтво про реєстрацію авторського права системи Publication

9 месяцев назад 0

У середині червня команда Херсонського державного університету отримала Свідоцтво про реєстрацію авторського права на твір Комп’ютерна програма «Автоматизована система збирання, аналізування і представлення наукометричних показників діяльності закладів освіти».    
 
Ректор ХДУ Олександр Співаковський зазначає:

«Йдеться про авторську аналітичну систему Publication (), яка у режимі реального часу аналізує наукометричні показники науковців Херсонського державного університету. Ми автоматизували збирання даних з таких наукометричних баз та систем: Scopus, Google Scholar, Web of Sciences, Semantic Scholar і передбачили можливість агрегації та збереження зібраної інформації». Вже понад рік ця система видає науковий профіль ХДУ, реагує на всі зміни, автоматично формує рейтинги науково-педагогічних працівників, кафедр, факультетів та структурних підрозділів. Вбудовані алгоритми аналізу дозволяють аналізувати взаємодію кафедр та факультетів в розрізі публікаційної активності співробітників. Такий підхід дає змогу аналізувати наявність авторських колективів та їхній стан. До того ж сервіс реалізує алгоритм кластерного аналізу для більш ефективного аналізу наукометричного стану показників окремих учених університету та університету в цілому.

«Цією програмою зацікавились вже інші університети, бо вона має дійсно корисний функціонал і автоматизує процеси. Дякую колегам за реалізацію і вітаю всіх нас з отриманням Свідоцтва.! Рухаємось у напряму створення сучасного цифрового університету!», – прокоментував Олександр Співаковський.
Свідоцтво отримала команда ХДУ: Олександр Співаковський, Максим Вінник, Максим Полторацький, Владислав Дубіна, Сергій Омельчук, Інна Марченко.