Три доби був суттєвий єралаш, – ОК «Південь» про наслідки ураження штабу ворога в Новій Каховці

9 месяцев назад 0

Українські сили 9 серпня уразили один з командних пунктів окупантів в Новій Каховці. Він суттєво прорідив російське військо на окупованому лівому березі Херсонщини.

Про це  24 Каналу розповіла керівниця об'єднаного пресцентру Сил охорони та оборони "Південь" Наталія Гуменюк, додавши, що цей удар вплинув на морально-психологічний стан ворога.

Окупанти чубляться між собою

Загалом в стані росіян домінують панічні настрої, військові чубляться між собою. Крім того, з'ясувалось, що оплата відданості батьківщині, що розташована за поребриком, дуже різна.

Контрактники отримують фінансове забезпечення менше, ніж мобілізовані росіяни і так звані зеки. І це викликає великий резонанс в російській армії, – підкреслила керівниця об'єднаного пресцентру Сил охорони та оборони "Південь".

Які наслідки для окупантів мав удар ЗСУ по командному пункту в Новій Каховці: дивіться відео
Виходячи з цього, окупанти вирішують, хто піде на передову, мовляв, той, хто отримує більше коштів, нехай наступає в перших рядах.

"Також через це виникають суперечки в керування підрозділами. А ураження командного пункту в Новій Каховці призвело до того, що три доби був суттєвий єралаш з керівництвом. Навіть не було кому управляти військами та забезпечувати оборону",  – наголосила Наталія Гуменюк.

Більше про удар ЗСУ по командному пункту росіян в Новій Каховці

  • На окупованій території Херсонщини в Новій Каховці 9 серпня було уражено пункт управління ворожих військ. Він був облаштований на приладобудівному заводі "Сокіл".
  • Пізніше депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань розповів, що вибух був такої сили, що в Новій Каховці навіть зникло світло. А російський штаб було знищено вщент.
  • Крім того, через знищення командного пункту в Новій Каховці, у російському війську панує безлад, втрачено управління, і потрібен час для його відновлення та переформатування.
  • Водночас виявлення та точкове ураження ворожих штабів на окупованих територіях є результатом ретельної та дуже клопіткої роботи українських сил.