Три цікавих факти про хліб

2 года назад 0

В давнину, перед тим як тісто-коровай на лопаті переносили в піч, на ньому ставили різні знаки: хрестик, троянду, знак сім’ї або роду; на булочних виробах для дітей – півня з пухнастим хвостом, білку, кошеня, індика і т.д.

Не можна без запрошення брати останній шматок хліба з тарілки, особливо дівчатам на виданні. А от якщо запропонували, – ні в якому разі не відмовляйтеся. Залишки – солодкі. І цей шматочок обов’язково принесе вам удачу в любові або грошах. Треба лише згадати, чого саме ви хочете, і пам’ятати, що двох зайців одним пострілом убити не можна. Загадуйте щось одне!

Основною їжею єгиптян була зварена з подрібненого зерна каша. Раби – будівники пірамід, храмів і гробниць, повертаючись увечері з роботи, знаходили свою частку каші з кислим духом (бо вона перебродила). Один з бідолахів, який намагався поправитзіпсовану” кашу, розклав її тонким шаром на розпечений камінь, і одержав значно кращий за якістю корж. Бідолаха так зрадів з того, що вийшло, що впав на коліна перед цим дивом і вигукнув: “Хліб – це дар Божий!”