Юлія Тимошенко: «Батьківщина» лідирує на виборах в об’єднаних громадах із 32% серед кандидатів від партій

7 лет назад 0

Згідно з попередніми результатами, «Батьківщина» перемогла на виборах в об’єднаних громадах, отримавши 32% депутатського корпусу серед кандидатів від партій.

Як повідомила на прес-конференції лідер партії «Батьківщини» Юлія Тимошенко, з 410 мандатів (всього балотувались 850 посад депутатів та голів громад) депутатів об'єднаних громад, за які боролися представники партій, "Батьківщина" отримала 128.

Юлія Тимошенко також зазначила, що попри заяви Блоку Петра Порошенко про "перемогу" на виборах, кандидати від БПП здобули лише 49 з 410 мандатів, тобто лише близько 12% від загальної числа мандатів представників від партій.

Низка ЗМІ оприлюднила інформацію від БПП про "перемогу на виборах у об'єднаних громадах кандидатів, яких підтримує БПП". АЛЕ: в чинному законодавстві немає такого поняття, як "підтримуваний партією кандидат". Є або член партії, якій балотується на мажоритарному окрузі, або кандидат, якого висуває партія у своєму партійному списку. Спроби якось інакше позначити "своїх" кандидатів є або фальсифікацією або маніпуляцією. Тобто, БПП відверто маніпулює цифрами та термінами.

Юлія Тимошенко подякувала всім людям, які підтримали партію «Батьківщина» на виборах об’єднаних громад та відзначила високу явку, яка сягнула 60%. Вона зазначила, що «Батьківщина» формуватиме фракції в усіх об’єднаних громадах, де партія здобула перемогу і наголосила на тому, що «Батьківщина» відстоюватиме право сіл, селищ та міст районного підпорядкування мати власну дохідну базу, зокрема, пропонуватиме закріпити за ними податок з доходів фізичних осіб та інші бюджетоутворюючі податки.

«Батьківщина» відстоюватиме право всіх громад, як об’єднаних, так і необ’єднаних, розпоряджатися землею, яка входить в межі об’єднаних громад.