Юрій Соболєвський: Для партії "Слуга Народу" є принциповим підтримка медичної галузі, її подальший розвиток

4 года назад 0

Бюджетний комітет Верховної Ради України підтримав на своєму засіданні перерозподіл коштів для їх більш ефективного використання в системі охорони здоров’я.
«У ці важкі часи епідемічної загрози, медична галузь вкрай важлива для України. Лікарі самовіддано працюють заради нашого з вами життя та здоров’я. Для політичної партії «Слуга Народу» є принциповим підтримка медичної галузі, її подальший розвиток.
Заради цього ми відмовились від державного фінансування партії. І ми й надалі працюватимемо для перетворення української медицини на сучасну галузь», — прокоментував голова Херсонської обласної організації політичної партії «Слуга Народу» Юрій СОБОЛЄВСЬКИЙ .
Завдяки прийнятому рішенню 13 мільйонів гривень піде Держлікслужбі на виплату зарплат. Через субвенції місцевим бюджетам буде витрачено 325,7 мільйона гривень на придбання інсуліну та препаратів для лікування нецукрового діабету.
На придбання обладнання та витратні матеріали для 12 обласних лабораторних центрів МОЗ спрямовують 14,6 мільйона гривень, що дозволить збільшити обсяг ПЛР-тестувань на COVID-19. А для забезпечення роботи Електронної системи охорони здоров’я виділено 13,3 мільйона гривень.