В Генічеську окупанти примушують школярів слухати пропагандистські лекції навіть на канікулах

2 месяца назад 0

Окупанти примушують школярів з окупованого  Генічеська слухати пропагандистські лекції навіть на канікулах.

Про це редакції  стало відомо із окупаційних джерел.

Окупанти на захоплених територіях  Херсонщини примушують школярів слухати пропагандистські лекції навіть під час канікул. За дорученням окупаційної влади, ці лекції проводять місцеві колаборанти.

У  Генічеському краєзнавчому музеї відбувся черговий «урок мужності» під назвою «Етіх днєй не смолкнєт слава!», приурочений до Дня військової слави Росії, який відзначається 10 липня. У залі «Військової Слави» музею учням  Генічеської школи № 3 розповідали про російську версію початка Другої світової війни та героїв-земляків.  

Ведуча «наукова співробітниця» музею колаборантка  Любов Скачкова розповіла дітям про місцевих героїв – хірурга Дмитра Кривоноса, який під час війни заснував і очолив військово-польовий госпіталь № 689 у Генічеську, та про подвиг 127-ї батареї Чорноморського флоту під командуванням Василя Ковшева, яка героїчно обороняла  Арабатську Стрілку від нацистських загарбників. Звісно, що вона не розказала про інших нацистських загарбників, на яких вона зараз працює, промиваючи дітям мізки російською пропагандою.

Варто зауважити, що такі заходи мають на меті не лише ознайомлення дітей з російською версією історії, але й поширення російської пропаганди серед молоді, намагаючись таким чином перекрутити історичні факти та формувати у них спотворене бачення минулого.
 
Це є черговим прикладом тиску на місцеве населення та спробою окупантів узаконити свої дії через нав’язування викривлених історичних наративів.