В Херсоні поліція та служба у справах дітей вирішують питання про вилучення з сім’ї 14-річної дівчинки

6 месяцев назад 0

Ввечері на лінію «102» зателефонувала 14-річна дівчинка й повідомила, що мати не впустила її до квартири, зачинила помешкання, забрала ключі й пішла з дому. На зв'язок жінка не виходила і дівчинка не знала, що їй далі робити. В цей час Херсон обстрілювався російською армією, дитина перебувала в небезпеці.

Про це повідомили у пресслужбі поліції Херсонської області.

За викликом прибули патрульні поліцейські та працівники сектору протидії домашньому насильству. З’ясувалося, що ця сім’я перебуває на обліку й у відношенні жінки уже складалися адміністративні матеріали за неналежне виконання батьківських обов’язків та вчинення домашнього насильства.

38-річну матір запрошували на комісію до служби у справах дітей, вона обіцяла виправити ситуацію та їй дали цей шанс. Родині допомагали соціальні служби, дитину направляли до дитячого оздоровчого табору, жінку консультували психологи, надавалася гуманітарна підтримка.

На жаль, на ситуацію в родині це не вплинуло. За словами дівчинки, мати продовжує її ображати, залишати на довгий час на вулиці та застосовувати фізичне й психологічне насильство.

На час проведення перевірки дівчинку помістили в лікарню, де вона пройде обстеження. Її матір вийшла на зв'язок лише надвечір наступного дня, до цього часу вона навіть не поцікавилася де її дитина й чи з нею все добре.

З жінкою спілкувалися працівники ювенальної превенції. Причин такого жорстокого ставлення до своєї дитини вона так і не пояснила. У відношенні матері склали протокол про вчинення домашнього насильства.

Зважаючи на всі обставини, поліція та служба у справах дітей вирішують питання про вилучення дівчинки з родини. На час проведення відповідних перевірок неповнолітню планують направити на оздоровлення до дитячого табору, розташованого в безпечнішому регіоні Україні.