В Херсоні презентували новий історичний роман відомої української письменниці

4 года назад 0

Показ історичних постатей та цікаві факти – 13 серпня у Херсонській обласній бібліотеці імені Олеся Гончара презентували історичний роман «Лицарка Корони». Книга з`явилася з-під пера української письменниці-журналістки Ганни Гороженко у червні цього року.
Події, описані на сторінках роману, відбувалися на території України у 16 столітті. А головною героїнею стала княгиня Анна Сокольська. За словами авторки, при задумі книги орієнтувалася саме на постать, яка б зацікавила читачів.
Як повідомив заслужений працівник культури, керівник проєкту «Самоцвіти України» Олег Олексюк, роман, в якому сконцентровано чимало правдивих маловідомих історичних фактів, дякуючи майстерності автора, читається легко і невимушено. А динаміка сюжетних ліній твору захоплює читача і не відпускає до того моменту, поки не дочитаєшся до останньої фрази роману.
Сподобався роман і голові Херсонської обласної організації Національної спілки журналістів України, заслуженому журналісту України Валерію Долині, який поділився з глядачами своїми враженнями від прочитаного. Українські пісні у виконанні лауреата всеукраїнських конкурсів вокалістів Івана Бурлаки додали колориту культурно-просвітницькому соціально-значимому заходу, який тримав аудиторію у стані зацікавленості від початку до кінця.

Відеосюжет з презентації твору підготовила ТРК "Херсон плюс".