В Херсоні у Нацгвардії служать художники

4 года назад 0

Сьогодні, в Україні відзначають День художника. Сучасна молодь має на вибір багато професій де є можливість реалізувати свої творчі здібності, проте не всі талановиті українці вирішили залишитись цивільними. Тому, зараз не рідкість побачити військового, який може намалювати прекрасний портрет, або створює неймовірну комп'ютерну графіку. Тож, ми відшукали таких гвардійців-художників у Херсоні та Одесі, і хотіли б вас з ними познайомити.

21-річний солдат Іван Блошко з призову весни 2020 малює з дитинства. Родом з Івано-Франківщини, зараз проходить строкову службу у Херсоні. Він обожнює українські традиції та народне мистецтво. Проте, він впевнений, що кожен чоловік має вміти тримати зброю у руках, тому свою художню діяльність реалізовує як хобі в стінах військової частини 3056.

"Моє захоплення малюванням перейшло в те, що я поступив до Косівського художнього училища. І там я втілив свою мрію — намалював панно на стіні багатоквартирного будинку. Така ідея була обумовлена моєю дипломною роботою зі стінопису", — розповів Іван Блошко.

Тепер, солдат служить у підрозділі з охорони та конвоювання підсудних, тому у вільний час намагається повертатися до улюбленої справи: "Я люблю дарувати свої роботи іншим. Якщо людина попросила щось намалювати, для мене немає проблеми — це навпаки надихає".

Ще один солдат строкової служби, проте з Одещини — 19-річний Олексій Шушкевич. Він вже понад два роки захоплюється графічним дизайном. А на даний час проходить службу в патрульному підрозділі військової частини 3012.

"Я вже не перший рік створюю роботи в спеціальних програмах. Малюю фантастичні персонажі — воїнів та їх яскраве оточення. Для мене створення комп'ютерної гри — сучасне мистецтво", — коментує Олексій Шушкевич.

Олексій розповів, що почав цікавитись створенням "ігрових" малюнків з відео на YouTube каналах. "Я тоді себе спитав — а чому б і ні? Я це можу, це цікаво і ще може приносити непоганий дохід. Тим паче за освітою я програміст, малювати люблю, залишилось це звести до купи і насолоджуватися результатом".

Щодо захоплень наших бійців — ми впевнені, що незабаром результатом їх робіт будуть насолоджуватися не тільки вони, а й інші люди. Адже хлопці не збираються зупинятися на досягнутому і вже навчилися суміщати військову службу з улюбленим заняттям.










Військова частина 3056 Національної гвардії України