В Херсонській ОВА поскаржилися на низькі посадові оклади спеціалістів

3 месяца назад 0

В Херсонській обласній військовій адміністрації заявили про низькі посадові оклади на окремих посадах.

За словами керівниці апарату обладміністрації Тетяни Козирської, найнижчі посадові оклади у спеціалістів з оборонної роботи, мобілізаційної підготовки та мобілізації.

Про це вона заявила під час наради Нацагентства України з питань державної служби, повідомила на своїй сторінці у Facebook.

Чиновниця зазначила, що нарада була присвячена проблемним питанням оплати праці державних службовців на основі класифікації посад у 2024 році. За словами Козирської, головний спеціаліст ОДА з оборонної роботи має посадовий оклад на рівні 10,3 тисяч гривень. В райдержадміністраціях — 8591 грн.

"Вкрай несправедливим є встановлення посадових окладів для різних сімей посад. До прикладу, для сім’ї – 16 «Оборонна робота, мобілізаційна підготовка і мобілізація» встановлено найнижчі посадові оклади (головний спеціаліст ОДА – 10,3 тис. грн, РДА – 8 591 грн), в той час коли на відповідні підрозділи в обласних та районних військових адміністраціях покладається велике навантаження та виконання вкрай важливих функцій в умовах воєнного стану", — заявила Козирська.

В Херсонській ОВА запропонували підвищити посадові оклади таких спеціалістів на рівні максимального розміру для 7 (вищого) фахового рівня.

Варто додати, що наприкінці грудня минулого року Кабмін затвердив документ про нову систему оплати працю держслужбовців. За словами очільника уряду Дениса Шмигаля, у 2024 році 70% зарплати чиновника буде складати оклад, інша частина — премії.

"Ніхто з керівників тепер за власним бажанням не зможе нараховувати захмарні премії, надбавки та доплати. Тепер 70% зарплати держслужбовця буде складати оклад, і лише 30% — премії", — заявив Шмигаль.

Також в уряді заявили про скорочення кількості вакансій держслужби на майже 20 тисяч. На думку Шмигаля, нова система оплати праці та скорочення дозволить зберегти близько 8 млрд гривень бюджетних коштів, які спрямують на потреби оборони та безпеки.

Автор: Іван Підлісний