В Херсонському управлінні освіти розповіли, що перевозитимуть позашляховиком за мільйон гривень

4 месяца назад 0

Місяць тому Управління освіти Херсонської міської ради оголосило тендер на придбання дорогого позашляховика. Закупівля одразу викликала багато запитань, адже місто постійно перебуває під ворожими обстрілами.

Про це  «Антикорупційний вимір», передає .

Відповідно до тендерної документації позашляховик, який закупили для потреб Херсонської міської ради, обов’язково повинен бути обладнаний підігрівом сидінь та керма, мультимедійною системою, датчиком дощу та круїз-контролем.

В Управлінні освіти розповіли, що авто потрібне для перевезення необхідних речей до пунктів незламності, серед них назвали ковдри та бойлери. Згодом керівниця Управління Наталія Журженко уточнила, що попередній автомобіль викрали під час окупації Херсону. Натомість новий позашляховик потрібний посадовцям, щоб діставатися до закладів освіти на території області.

В регіоні багато «Пунктів незламності» розміщують на території дитячих садків та шкіл, тому вони належать до сфери управління освіти.

«Ось, наприклад, треба перевезти до пунктів незламності два бойлери, або п’ять ковдр на сховище. В малий автомобіль це не влазить. Можна замовити великий автомобіль з міської адміністрації, але для нього це замалий вантаж», – зазначила Наталія Журженко.
В Херсонській міській раді шукали таку модель авто, яка була б надійною та мала місткий багажник. При бажанні управління освіти для цих цілей могло придбати й більш бюджетний автомобіль.

Слід зазначити, що перемогу в тендері отримала компанія «Автопланета Плюс». Її власником є колишній директор концерну «Укроборонпром» Роман Романов. До того ж товариство нещодавно отримало пільгу від Херсонської військової адміністрації на сплату земельного податку.

​Нагадаємо, на Херсонщині міська рада окупованого міста купляє авто за понад 800 тисяч гривень. Олешківська міська рада в Херсонській області вирішила закупити авто, хоча, наразі громада перебуває в окупації. Перемогу в тендері отримало товариство «М-Моторс», якому виплатять 820 тисяч гривень бюджетних коштів.

Раніше повідомлялося, що комунальне підприємство «Миколаївоблтеплоенерго» вирішило під кінець року поповнити автомобільний парк. Для потреб КП планують взяти в лізинг п’ять авто вартістю 4,9 млн грн. «Миколаївоблтеплоенерго» планує придбати нові авто марки «Renault Express» 2023 або 2024 року випуску.​