В окупованій Новоолексіївці відкрили кримську автошколу

3 недели назад 0

7 квітня в окупованій Новоолексіївці Генічеського району відкрили автошколу «Курман-Авто». А озмістили Ті напроти недіючої залізничної станції поряд з недіючими коліями. Відкриття було помпезним — з російськими і кримськотатарськими танцями.

Хоча українців до окупації жило приблизно ж стільки, скільки росіян і кримських татар, про них «нова влада» воліє не згадувати. А от про екс-директора Новоолексіївського ПТУ № 23 Івана Ворожбянова голова окупаційної адміністрації Асан Алієв згадав. І не лише запросив його на відкриття, а дозволив перерізати стрічку. Розчулений пенсіонер пожалівся, що після розформування його профтехучилища (а це сталось за кілька років до окупації) новоолексіївцям «доводилось їздити в інші міста», аби навчитись керувати автомобілем. «На сьогоднішній день клас для навчання повністю обладнаний всім необхідним за всіма стандартами РФ», — процитувала Ворожбянова у соцмережах окупаційна адміністрація.

До цього автошкола «Курман-авто» працювала в окупованому Криму, де і зареєстрована. Її власником є індивідуальний підприємець Ленур Меметов. Рекламу автошколи можна зустріти на багатьох кримських сайтах, що вказує на великі вкладення власника, а, отже, велику плату за навчання.

Борис ВИНОГРАДОВ,