В окупованому Генічеську портретом Стремоусова спотворили будівлю

5 месяцев назад 0

Зраднику та колаборанту Кирилу Стремоусову вже встановили на могилі , про «першого заступника губернатора Херсонської області» пропагандисти зняли документальний фільм . Йому присвятили виставку, його ім’ям тепер названа спеціальна , яка буде надаватися кільком студентам – майбутнім пропагандистам.

Проте формування культу особи Стремоусова на цьому не закінчилося. Як повідомляє проросійське ЗМІ, днями в Генічеську була спотворена стіна однієї з будівль – там намалювали чорно-білий портрет зрадника, який кривиться на фоні Антонівського мосту. Того самого мосту, з якого Кирило за кілька днів до деокупації Херсона волав: "Нікакой панікі нєт!".

Сталося «відкриття мурала» після показу школярам «Кирилиці Стремоусова» та демонстрації його фото та одежі зі сцени кінотеатра.

«У Генічеську відбувся показ фільму Олександра Малькевича про життя Героя російського Херсона Кирила Стремоусова. Пам'ятний захід на честь заступника губернатора Херсонської області Кирила Стремоусова відбувся у кінотеатрі "Росія". На показі фільму були присутні заступник голови уряду Херсонської області Сергій Черевко та сестра Кирила Стремоусова Юлія.

Після пам'ятної виставки та показу фільму відбулося відкриття муралу Кирилу Стремоусову, автором якого є художник Іван Хоменко» , — повідомляє проросійське ЗМІ.

Виставка, присвячена Стремоусову, на сцені в кінотеатрі. Фото: проросійські ЗМІ Зрозуміло, що Росія завжди робила з уявних героїв кумирів для молоді, щоб виховувати «патріотичний руський дух», «любовь к родине» та здатність віддати за неї життя. У радянські часи були Павлік Морозов та Олександр Матросов. Наразі в якості російських «героев нашего времени» виступають негідники, злодії та "людожери" типу Владлена Татарського та Кирила Стремоусова.