В реєстрі корупціонерів з’явилось двоє фігурантів з Херсонщини

4 недели назад 0

Єдиний державний реєстр осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення, або реєстр корупціонерів, поповнився двома фігурантами з Херсонщини.

Про це повідомляє .

Йдеться про Панченка Олега Андрійовича та Булигіна Олега Костянтиновича. Обидвох визнали винним за  ч. 1 ст. 369 КК України — пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі.

Як з’ясувала редакція, Олег Панченко, голова фермерського господарства «ПАН —Агро», у 2021 році  намагався дати хабаря інспектору-поліцейському, аби уникнути складання протоколу про порушення правил дорожнього руху. Пан Панченко хотів дати хабаря поліцейському у 1000 гривень, які поклав купюрами по 500 гривень до паспорта. В результаті, суд визнав Панченка винним і призначив штраф у розмірі 17 тисяч гривень. Панченко також визнав себе винним. Щодо Олега Булигіна справу також розглядав Херсонський міський суд і покарання – те саме: 17 тисяч гривень штрафу. Відповідно до даних вироку суду, перебуваючи в відділенні поліції в смт Білозерка цей пан запропонував гроші за вирішення питання щодо повернення свого автомобіля заступнику начальника СРПП Генічеського РВП ГУНП в Херсонській області, майору поліції. 

За даними ухвали, Олег Булигін надав шляхом поміщення під блокнот на стіл перед майором поліції  грошові кошти у розмірі 5000 гривень  за незаконне вирішення питання щодо повернення свого автомобіля ВАЗ 212140. Цей автомобіль у пана Булигіна був вилучений 28.08.2023 під час складання протоколу про адміністративне правопорушення (нетверезе водіння). 

Днями Олег Булигін звернувся до суду з проханням надати розстрочку для сплати частин штрафу. За даними ухвали, він не може одноразово в повному обсязі сплатити штраф, у зв`язку із тим, що непрацевлаштований, живе коштом тимчасових заробітків, від сплати штрафу не відмовляється, добровільно сплатив 1500 грн штрафу, решту 15500 грн просить розстрочити. Суд прохання задовольнив.