В «Укренерго» повідомили, скільки населених пунктів залишаються без світла через обстріли та негоду

6 месяцев назад 0

Через бойові дії та з інших причин без світла  залишаються 411 населених пунктів. Через наслідки негоди залишаються знеструмленими 100 населених пунктів, з них 27 — понад добу. Виробленої електроенергії достатньо для покриття споживання,  немає підстав для запровадження графіків відключень.
Про це повідомляє “Укренерго”.

“Через наслідки негоди  без світла залишаються 100 населених пунктів, з них 27 понад добу,  у Донецькій, Житомирській, Київській,  Сумській, Харківській, Чернігівській областях.Тривають ремонтні роботи. Через бойові дії та з інших причин без світла залишається 411 населених пунктів. Через обстріли є пошкодження в мережах обленерго в Донецькій, Харківській, Херсонській областях. Аварійно-відновлювальні роботи проводяться в залежності від ситуації з безпекою та з дозволу військових” , — йдеться у повідомленні.
За даними енергетиків, 29 жовтня середньодобова температура була на 3°C нижчою, ніж у попередню неділю 22 жовтня (11,5°C проти 14,5°C). Попри похолодання,  вечірній максимум споживання електроенергії був на 0,2% нижче, ніж цей показник був у неділю 22 жовтня.
Також повідомляється, що 29 жовтня, для збереження балансу між споживанням та виробництвом електроенергії та безпеки роботи енергосистеми  обмежувалась робота електростанцій на відновлювальних джерелах енергії (ВДЕ) максимальною величиною 892 МВт в окремі години.

“Електроенергії, виробленої українськими електростанціями, достатньо для забезпечення потреб всіх побутових та юридичних споживачів. “Укренерго” не бачить підстав для обмежень в енергосистемі, якщо не буде нових обстрілів. Ліміти споживання не запроваджувались.  Якщо у вас відсутня електроенергія — причини дивіться в особистому кабінеті споживача або на сайті вашого обленерго” , — зазначили в “Укренерго”.
30 жовтня імпорт електроенергії здійснюється в вечірні години максимального споживання зі Словаччини та Молдови. Загальний обсяг 143 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 60 МВт. Експорт здійснюється до Словаччини та Молдови в денні  (період активної роботи електростанцій на ВДЕ) та нічні години (добовий мінімум споживання)  та   загальним обсягом 1 321 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 320 МВт.