В зоні відповідальності Сил оборони півдня ворог продовжує зміцнення своїх позицій підтягуючи резерви

5 месяцев назад 0

Ворог веде спостереження, продовжує тиснути артилерійськими обстрілами та застосовує дрони різного типу: як розвідувальні, так і ударні.

Про це повідомляє пресслужба ОК "Південь".

Сили оборони надалі продовжують заходи із розширення плацдарму. Незважаючи на невдачі, ворог не відмовився від наміру вибити наші підрозділи із займаних позицій та здійснив 8 спроб штурмових дій. Отримав гідну відсіч та із втратами відступив. Наші захисники ведуть контрбатарейну боротьбу, наносять вогневе ураження по тилах противника.

В Чорне море після тритижневої паузи ворог вивів підводний ракетоносій, спорядження якого до 4 ракет типу «Калібр». Всього на бойовому чергуванні 5 ворожих кораблів в Чорному морі та 1 у Азовському.

Рівень ракетної небезпеки підвищено. Не нехтуйте сигналами повітряної тривоги, переходьте в укриття оперативно.

Протягом минулої бойової доби противник наніс 2 авіаційні удари із застосуванням 14 керованих авіабомб по лівому берегу Дніпра в Херсонській області. Продовжував артилерійський тиск. 8 разів вдарив по Херсону, також було обстріляно Антонівку, Комишани, Тягинку на Херсонщині та Очаків на Миколаївщині.

Пошкоджено щонайменше 25 об’єктів: 3 навчальні заклади, дитячий садок, 5 багатоповерхових та 7 приватних будинків, кілька цивільних та 2 службові автомобілі поліції, медичний заклад, поштове відділення, адміністративну будівлю, уражено об’єкти критичної інфраструктури, знеструмлено цілі квартали. Внаслідок російської агресії отримали поранення 16 людей, з них вагітна жінка та 4 дітей віком 2, 4, 9 та 13 років.

Окупанти продовжують терор цивільного населення із застосуванням FPV-дронів. Зафіксовано 7 таких ударів та 10 скидів осколкових боєприпасів з БпЛА різних модифікацій по населених пунктах Херсонської області, а саме: Кізомис, Янтарне, Тягинка, Берислав та Зміївка. Поранено ще 3 цивільних.

Сили оборони півдня продовжують виконання вогневих завдань.

За минулу добу ворогу завдано наступних втрат:
— 22 окупанти;
— 2 гармати;
— 7 одиниць авто-бронетехніки;
— реактивна система залпового вогню "Град";
— міномет;
— станція радіоелектронної боротьби;
— комплекс відеоспостереження Муром-М.

Знищено 7 спостережних пунктів та польовий пункт боєпостачання.