Вчені розповіли, як підвищити активність мозку

7 лет назад 0

Дослідники з Массачусетського…

Все частіше люди страждають в літньому віці від хвороби Альцгеймера і ряду інших подібних захворювань. Вчені активно шукають спосіб боротьби з цими хворобами, які іноді діагностуються у ще досить молодих людей.

Так, вчені говорять, що погіршення пам'яті може стати прогресуючим захворюванням вже в 35 років, тому важливо дотримуватися ряду правил, які допоможуть мозку залишатися в тонусі довше. Дослідники для цього розробили спеціальну методику, яка підвищує активність мозку. Виявилося, що підвищити активність мозку можна за допомогою фізичних вправ. Вся справа в кровообігу: регулярні заняття спортом нормалізують роботу кровоносної системи, покращується кровообіг, в мозок надходить достатньо кисню разом з кров'ю в результаті він довше залишається в активному стані.

Як не дивно, на користь також йде помірний стрес. Так, каталізаторами мозкової активності можуть служити стресові ситуації, вони запускають процеси, які змушують клітини швидше виконувати роботу. Однак в цьому питанні важливо також не перестаратися. Йдеться про помірний стрес, який просто вимагає від людей підвищеної уваги і підвищеної мозкової активності. В цілому, за словами вчених, важливо дотримуватися простих правил — дотримуватися режиму сну, харчування і регулярно займатися спортом.