Відновлення деокупованих населених пунктів на Херсонщині. В Мінреінтеграції розповіли, що вдалось зробити

6 месяцев назад 0

У 220 деокупованих населених пунктах Херсонської області тривають роботи з відновлення критичної та соціальної інфраструктури. Станом на 26 жовтня визначений 31 пункт видачі гуманітарної допомоги: 14 з них по місту Херсон, 17 – у громадах деокупованої частини області .

Чого вдалось досягти за майже рік з початку деокупації області йдеться в Telegram Мінреінтеграції. Гуманітарна допомога Міжнародні та волонтерські організації надали жителям Херсонщини 1 231 935 продуктових та 191 532 гігієнічних набори.
Відновлення критичної інфраструктури

  • Газопостачання відновили у 77 населених пунктах. Тривають ремонтні роботи газових мереж, які зазнали пошкоджень.
  • Електропостачання відновили у 188 населених пунктах.
  • Водопостачання відновили у 175 населених пунктах.
  • Медицина: наразі на деокупованій території Херсонщини працюють 80 закладів охорони здоров’я.

Мобільний звʼязок відновили у 62 населених пунктах області.
Про відновлення закладів надання соціальних та адміністративних послуг У п'яти сервісних центрах Головного управління Пенсійного фонду України в Херсонській області здійснюється приймання громадян. ЦНАП відновив роботу у 56 населених пунктах.

Після деокупації правобережжя Херсонщини відновили свою роботу 19 банківських відділень. Також функціонує 68 банкоматів та 51 термінал самообслуговування.

Крім цього, у Херсоні Укрпошта відновила роботу 19 відділень, "Нова пошта" – 7 відділень. Також продовжується відновлення стаціонарних відділень по деокупованих територіях області.