Відновлення водопостачання: на Херсонщині завершили бурити шість свердловин

6 месяцев назад 0

У громадах Херсонської області, які постраждали через обміління Каховського водосховища, триває відновлення водопостачання.

Про це у Telegram повідомив голова ОВА Олександр Прокудін.

"Наразі завершили буріння ще шести свердловин, чотири — в процесі буріння. За минулий тиждень також відновили водопостачання у селі Старосілля. Триває робота з під'єднання будинків по одній з вулиць", — розповів Прокудін.

За словами очільника ОВА, також для подачі води до Золотої Балки отримали потужний генератор від організації "Людина в біді".

Крім цього, Прокудін повідомив, що у рамках проєкту "Пліч-о-пліч" у 26 населених пунктах Херсонщини відновили 776 будинків. Наразі будівельники ремонтують ще 394 оселі. І додав, що завдяки волонтерам вдалось відновити 657 будинків.
 
Що відомо про відновлення водопостачання на Херсонщині 28 жовтня заступник начальника Херсонської ОВА Антон Самойленко повідомив, що у деокупованих громадах Херсонщини, які постраждали через підрив військами РФ Каховської ГЕС, завершують бурити шість свердловин, ще на трьох працюють.

За словами керівниці апарату ОВА Тетяни Козирської, у 21 населеному пункті Херсонщини, які постраждали від обміління Каховського водосховища внаслідок підриву військами РФ Каховської ГЕС необхідно пробурити 50 свердловин.

Раніше херсонський міськводоканал повідомив, що 18 свердловин зі 146 знаходяться у зоні підтоплення після підриву російськими
військовими Каховської ГЕС. Вони не працюють. Воду на якість у водопровідних мережах Херсона перевіряють щодня.