Відвідувати безплатні заняття можуть усі охочі: як у Херсоні вчать жінок шити одяг

2 недели назад 0

У Херсоні заснували майстерню "Сам собі дизайнер", де жінок вчать шити одяг. Відвідувати зайняття можуть усі охочі, навчання безплатне. Крім цього майстерня стала майданчиком для спілкування.

Херсонки вчаться шити одяг. Роблять це у майстерні "Сам собі дизайнер" чотири дні на тиждень, розповіла  Любов.

"У п'ятницю у нас курси крою, шиття. Ми самі собі викроюємо та вчимося, все виходить, задоволені. Ну а тут заспокоюєшся, не чуєш, відводиш душу від цієї війни. Обстановка в нас, дівчата — всі хороші. По собі, що я тут сама "молодша", то мені дівчата молоді дуже допомагають. Вони бачать, де що, я перший раз тут сіла за таку машинку", — говорить вона. Херсонка шиє одяг в майстерні "Сам собі дизайнер", 22 квітня 2024 року. Суспільне Херсон
Майстерню "Сам собі дизайнер" заснувала громадська організація "Об'єднані любов'ю до дітей". Тут можна перешити футболки або джинси, пошити сумку чи зробити декоративну поробку, говорить керівниця ГО  Ірина Костінюк.

"Це ми написали проєкт, нам надали фінансування, ми оце все купили. І тепер приходять всі. Всі матеріали, все безплатно, люди просто приходять і займаються. У нас так все розширюється, все більше і більше людей становить. Дивимося, як ми ділитимемо на дві групи. У нас тут є навіть курси крою та шиття. Це все робили дівчата наші, зі звичайних футболок, які в гуманітарці надаються. Вони собі роблять і вже мають якусь індивідуальність" , — каже Ірина.

Майстриня  Любов Бондаренко каже, навчати шиттю мріяла давно. Раніше навички передавала лише дітям та онукам.

"Люди задоволені. Дівчинка у мене 15 років, вона на машинці навчилася шити, вона все робить: шиє, в'яже, вишиває, молодь тягнеться, то теж подобається. В'язання гачком у дітей зараз, їм так подобається. Ми в'язали та декоруємо одяг, светр, ще щось дов'язуємо", — говорить жінка. Одна з речей, яку пошили в майстерні "Сам собі дизайнер", 22 квітня 2024 року. Суспільне Херсон
Такі заняття для херсонок не лише можливість навчитися шити та поповнити гардероб, а й арттерапія, говорить Ірина Костінюк.