Лише за добу аферисти ошукали жителів Херсона на 75000 гривень

7 месяцев назад 0

Жителі обласного центру вкотре потрапляють на гачок «фішингових» посилань про отримання допомоги та аферистів, які нібито купують товари в мережі Інтернет, – повідомляє поліція Херсонщини.Поліція Херсонщини радить громадянам бути більш обачними та пильними.

До поліції звернулась 43-річна херсонка, яка стала жертвою «фішингової» схеми шахраїв. Заявниця повідомила, що на одному з сайтів вона вирішила продати ігрову приставку. Жінка розмістила оголошення та їй за кілька годин зателефонував покупець. Після обговорення умов шахрай скинув жінці посилання нібито для безпечної оплати. Жінка перейшла за посиланням та ввела дані своєї картки, на яку за легендою покупця мали прийти гроші за товар. Але отримавши данні картки жінки, шахрай зняв з її рахунку 37585 гривень.
Також від рук аферистів постраждав 61-річний херсонець.
Чоловік розповів, що в соціальній мережі побачив інформацію про можливість отримання грошової допомоги від держави. Чоловік перейшов за посиланням та вказав при реєстрації дані своєї картки, на яку хотів отримати допомогу. Після чого з його банківського рахунку було знято 37415 гривень.За вказаними фактами поліція відкрила кримінальні провадження за ст. 190 «Шахрайство» ККУ.

Поліція Херсонщини закликає громадян не довіряти повідомленням у соцмережах або Телеграм-каналах, які закликають перейти за невідомим посиланням для оформлення будь-яких виплат або грошової допомоги. При спілкуванні через месенджери не переходьте за невідомими посиланнями. Під час заповнення платіжних форм у жодному разі не вказуйте конфіденційні дані своєї банківської картки: термін дії, PIN-код та CVV-код.

Якщо ви потрапили на гачок шахраїв – не гайте часу та одразу звертайтесь до поліції.