ВІЛ- дисидентів у Херсоні нема

6 лет назад 0

Сьогодні — Міжнародний день боротьби зі СНІДом. Херсонщина приєдналася інформаційно

Щороку 1 грудня відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом. У 2017 році цей день буде присвячений темі «Право на здоров’я». Адже  людина не має боятися зясувати свій стан, звернутися по лікування, отримувати допомогу й жити максимально повноцінним життям.

Трошки статистики 2017 року:
У світі з ВІЛ-інфекцією живе близько 37 мільйонів людей.
В Україні — 238 тисяч людей з ВІЛ усіх вікових категорій.
У Херсонській області станом на 01.01.2017 р. знають про свій позитивний статус 4026 осіб віком старші 15 років (без урахування дітей, які знаходяться у стадії підтвердження діагнозу).  А це складає 70,6% від оціночної кількості ЛЖВ (не знають про свій статус 1104 осіб).

Загальна кількість ЛЖВ, які отримують  антиретровірусну терапію (АРТ), станом на 01.01.2017 р., в Херсонській області становить 2402, що складає 59,7% від 90% тих ЛЖВ, хто отримує доступ до лікування.  АРТ – є ефективною профілактикою ВІЛ і дає шанс на якісне продуктивне життя ВІЛ-інфікованим людям. Знання про свій ВІЛ-статус та отримання АРТ значно зменшують кількість нових випадків інфікування вірусом імунодефіциту людини. Отож не варт соромитися знати більше — повідомляють медики Херсонщини.

Консультування та тестування на ВІЛ є доступними для будь-якої групи населення та надаються безкоштовно. У Херсонському обласному центрі профілактики та боротьби зі СНІДом та у лікувально-профілактичних закладах за місцем проживання можна пройти тестування за допомогою швидких тестів, які надають можливість дізнатися про свій ВІЛ-статус  протягом 15 хвилин.

інф. ХОЦГЗ