«Вільна»: у Херсоні розпочав роботу безпечний простір для жінок та дівчат

1 год назад 0

Соціальну допомогу, правові консультації та психологічну підтримку – все це можна отримати у новоствореному безпечному громадському просторі для жінок та дівчат “Вільна”, який запрацював сьогодні у Херсоні. Тут пропонують низку активностей для цікавого дозвілля, активної соціалізації, нових можливостей кар’єрного розвитку. Простір забезпечений електроенергією, тож жінки можуть приходити сюди працювати, вчитися або займатися іншими важливими справами, повідомляє пресслужба Херсонської міської ради.

Відвідав дружній до жінок та дівчат простір «Вільна» начальник Херсонської міської військової адміністрації Роман Мрочко.
«На сьогодні дуже багато жінок та дітей отримують психологічне навантаження, і людям потрібно з кимось спілкуватися. Саме у цьому просторі головне – турбота про жінок та дівчат, їхнє фізичне та психологічне відновлення, розкриття творчого потенціалу тощо. Соціальний працівник і психолог, який буде знаходитися в цій кімнаті зможе правильно надавати допомогу. Впевнений, що ми рухаємося в правильному напрямку, і це буде не єдина кімната, яку ми відкрили. Перемога буде, люди будуть повертатися додому, і таких кімнат буде багато», 
Присутня на заході секретар міської ради Галина Лугова подякувала усім за підтримку: «Я пам’ятаю, як усе починалося в січні, коли ситуація була набагато складніша в місті. Є певні проблемні питання – дуже не вистачає фахівців – дитячих психологів. Робота в цьому напрямку буде проводитися. Я особисто турбуватимуся про виділення коштів з місцевого бюджету для реалізації проектів підтримки дітей і жінок. На зустрічах до мене часто підходять люди і просять допомоги. Тому я дякую кожному, хто долучився до реалізації проекту. Сподіваюсь, що це лише початок».