Вода — за російськими паспортами

9 месяцев назад 0

Після підриву російськими військовими греблі Каховської ГЕС чимало населених пунктів вздовж Каховського водосховища зіткнулися з проблемами водопостачання. Зокрема,  раніше повідомляла про ситуацію у Каховському районі та у Каховці.

Наразі відомо, що у місті проблем з водою немає. Проте у селах ситуація інша.

Приміром, у селищі Любимівка вже з’являються труднощі. Нижня частина селища воду отримує безперебійно, проте у південній частині населеного пункту води немає більше тижня. Мешканці повідомляють, що у них і до широкомасштабного вторгнення були перебої з водою, але не такі тривалі, як зараз. Вулиці наверх від Дніпра без води вже близько місяця. Туди воду підвозить любимівський комунгосп.

Ось так колаборанти доставляють воду в села Каховського району Автор:  Із телеграм-канала Каховської окупаційної адміністрації

У селі Софіївка Любимівської ОТГ взагалі відсутнє центральне водопостачання. Це спричинене наслідками після підриву Каховської ГЕС: вода у свердловинах опустилася нижче, а щоб видобути її, треба бурити глибші свердловини. Окупантам не вигідно це робити, оскільки село — малозаселене, до того ж багато софіївців виїхало.

Жителі Софіївки повідомляють, що спочатку воду привозили машиною і кожен охочий набирав собі. З часом воду почали підвозити два рази на тиждень, потім — рідше. А тепер взагалі “нововведення” від росіян: отримати воду безкоштовно можуть тільки власники російського паспорта.

Як бачимо, окупанти використовують наслідки спричиненої ними ж катастрофи для своєї вигоди — примусова паспортизація триває.

Вірогідно, ворог має план підготувати окуповану Херсонщину до осінніх псевдовиборів.