Водії збивають опори, залишаючи мешканців Херсонщини без світла

3 года назад 0

Майже щодня енергетикам доводиться виїжджати на усунення обривів, встановлення збитих електроопор та відновлення електропостачання внаслідок ДТП. Винуватцями аварій стають неуважні водії, які не дотримуються правил дорожнього руху, не враховують швидкість, виконують ризиковані маневри, що призводять до наїзду на опори ліній електропередач. Доволі часто «героями» ДТП стають сільгоспмашини, повідомляють у Херсонобленерго.
Інциденти трапляються в різних районах області.
Минулого тижня на території обслуговування Великолепетиських РЕМ водій трактора «John Deer», не врахувавши габарити та пошкодив ввід, 0,4 кВ і ЗКУ приватного володіння.
На території обслуговування Скадовських РЕМ, водій автомобіля «Нива» підбив опору, дроти ліній електропередач лежали на землі. В результаті пригоди понад 20 абонентів села Труд певний час залишалися без електропостачання.
В Голопристанському районі через наїзд автомобіля Део Ланос на опору ліній електропередач, остання нахилилася, ізолятори пошкоджено та потребують заміни.
Про усі події повідомлено до поліції.
Виїзди бригад на усунення наслідків аварій суттєво впливають на графік виконання планових ремонтів та технічних обглядів енергообладання. Наїзд на опори ліній електропередачі в результаті ДТП – причина відключення електроенергії в населених пунктах. Страждають прості громадяни, соціально значущі об'єкти, лікарні, дитячі садки, школи, які залишаються без електроенергії на той час поки енергетики ліквідовують наслідки порушення.
Лініями електропередачі здійснюється електропостачання районів та міст або декількох сіл, тому будь-яке пошкодження лінії порівняно з диверсією, замахом на енергетичну безпеку. Тож енергетики закликають всіх водіїв автомобілів, сільгосптехніки, бути уважнішими і не допускати наїздів на опори ліній електропередачі.