Врятувати дитину: про вилучення малюка з неблагонадійної родини в Херсоні

3 года назад 0

В поліцію зателефонували громадяни і повідомили, що на території автостанції в Херсоні уже кілька діб знаходиться жінка з маленькою дитиною. За словами заявників, дитина постійно плакала, жінка на зауваження реагувала агресивно, її поведінка викликала занепокоєння.
На місце події прибули працівники сектору протидії домашньому насильству ГУНП. 32-річна жінка та її співмешканець були з явними ознаками алкогольного сп’яніння та поводилися агресивно. Разом з жінкою знаходився її син віком 1,3 роки.
Поліцейські поспілкувалися з матір’ю хлопчика. Вона пояснила, що в місто вони приїхали два дні тому і жили на автостанції.
Правоохоронці встановили родичів жінки, зв’язалися з ними і ті повідомили, що жінка разом зі співмешканцем ведуть асоціальний спосіб життя, постійно залишають місце проживання разом з дитиною.
Малюка оглянули лікарі, стан його здоров’я задовільний. Також лікарі оглянули жінку, після чого було прийнято рішення її госпіталізувати.
Про ситуацію поліцейські повідомили службу у справах дітей Суворовської районної у м.Херсон ради.
Зважаючи на стан батьків, було прийнято рішення вилучити хлопчика та тимчасово помістити його в лікарню. Правоохоронці повідомили ювенальних поліцейських та службу у справах дітей за місцем прописки жінки для проведення ретельної перевірки умов проживання цієї сім’ї.
Відділ комунікації поліції Херсонської області