У херсонців зміняться суми в платіжках за опалення

3 года назад 0

Херсонська ТЕЦ вже провела «відкриті обговорення» нових тарифів на опалення.
Про це в програмі «Тема дня» на «Українське радіо. Херсон» розповіла заступник голови правління по збуту теплоенергії АТ «Херсонська ТЕЦ» Олена Кузьміна : «Тариф на виробництво вже встановлений Національною комісією з держрегулювання в енергетиці та комунальних послуг. А ціна на транспортування і поставку буде змінюватися.
Остаточне рішення по тарифам — за виконкомом міськради. Воно повинно бути прийнято вже до кінця вересня. Ми отримаємо нову вартість 1 г / кал з урахуванням цих 3-х складових: виробництво, транспортування, постачання», — пояснила Кузьміна.
За її словами, тариф може вирости до 28%. При цьому, згідно з проектом, вартість транспортування тепла збільшиться на 23%, вартість поставки — підніметься вдвічі. Як сказала Кузьміна, «зростання обумовлене паливною складової, що входить в структуру тарифу і становить понад 60% від вартості. Ціна на газ зростає і це не може не впливати на тарифи ».
За її словами, на відкритих обговореннях проекту тарифів «були присутні представники міської та обласної влади, а також Нацкомісії з держрегулювання в сферах енергетики і комунальних послуг в Херсонській області». Каже, « обговорення відбулося, заперечень не було», — підкреслила Олена КУЗЬМІНА .