Україна готує план з відновлення деокупованої Херсонщини

5 месяцев назад 0

Міністерство реінтеграції України розробляє план відбудови звільненої Херсонської області, зосереджуючись на відновленні систем освіти, охорони здоров'я та правосуддя. Стратегія також передбачає підтримку громад та надання гуманітарної допомоги після деокупації.

У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України готують план з відновлення деокупованої Херсонщини. Про це з посиланням на Херсонську обласну військову адміністрацію передає .

Деталі
Зазначається, що нещодавно відбулось засідання координаційного штабу з питань деокупованих територій під головуванням віцепрем'єр-міністерки України – міністерки з питань реінтеграції ТОТ України Ірини Верещук. 

До онлайн-наради доєднався перший заступник начальника Херсонської ОВА Дмитро Бутрій.

Йшлося про розроблення Концепції повернення української системи освіти та охорони здоров’я на деокуповані території, відновлення роботи органів юстиції, — резюмували у Херсонській ОДА
Доповнення
Розглянули також план дій життєзабезпечення громад після їх деокупації. Зокрема, це підготовка укриттів, пунктів незламності, ремонт освітніх закладів, відновлення роботи та повноцінне функціонування медичних установ, заміна їх керівників.

Серед головного й забезпечення населення гуманітарною допомогою.