У Херсоні екологи досліджують сміття

3 года назад 0

У Херсоні розпочалася незвичайна екологічна акція — її учасники досліджують сміття біля кав'ярень. У рамках дослідження записують, які види сміття зібрали та скільки.
Це громадська організація "Екологічні новини" долучилася до бренд-аудиту від Міжнародного руху Breek from plastic. Акція спрямована на аналіз складу відходів.
Що саме роблять її учасники, розповіла голова громадської організації "Екологічні новини" Ольга Машкова: " Це вже 2-й рік поспіль проходить ця акція. Керує Zero waste альянс України і цього року нас відібрали, як одне з 5-ти міст України, яке теж проводить акцію. Не просто так, а для того, щоб напрацювати кейс, щоб напрацювати, що далі потрібно робити з відходами?
Те, що ми робимо, — це аналіз морфологічної структури. Ми відпрацьовуємо кейс по кав`ярнях. Як зменшити відходи у кав`ярнях та куди потім перенаправити відходи кав`ярень, щоб вони стали ресурсами ", — каже Ольга Машкова.

Учасники акції зібрали сміття з кількох урн у середмісті. Зібрали близько 5 кілограмів сміття. Після цього учасники акції його сортують. Тут стакани з картону, кришечки, трубочки, серветки, недопалки, папір, пакети. Все, що можна, буде відправлене на переробку, інше сміття спалять, — сказала Ольга Машкова.
За матеріалами Суспільне. Херсон.