У Херсоні готують виставку «Солом’яне Різдво»

2 года назад 0

Виставку образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва «Солом’яне Різдво» організовує Херсонський обласний Центр народної творчості. Захід розпочнеться 17 грудня на базі Світлиці, що на проспекті Ушакова, 16.
Як повідомила на своїй сторінці у Фейсбуці координаторка виставки Наталія Вигоднер, серед експонатів мають бути вироби різдвяної тематики з соломи, сіна та інших природних матеріалів:
Павучки, дідухи, зірки, ангелики, ляльки – персонажі Різдвяного вертепу, декоративні панно з використанням натуральних матеріалів, тканин, ниток та ін. У живописних роботах можна використовувати тему народження Христа у яселках, зображення дідуха та інших символів Різдва у відповідній колористиці — фантазія не обмежується.
Твори повинні мати високий художній рівень та гарний презентаційний вигляд, бути якісно оформлені та мати етикетаж (назва роботи, автор, техніка, місце проживання) ” — пише Наталія Вигоднер.

Також у рамках виставки буде працювати “Різдвяна майстерня”, де проводитимуть майстер-класи з традиційних ремесел:
Ми сподіваємось, що завдяки могутній енергетиці ваших рукотворних символів Різдва на нашу рідну землю прилетить щастя, мир та злагода серед людей, а виставка «Солом’яне Різдво» у Херсонській Світлиці стане для містян та наших гостей осередком добра і краси у святкові різдвяно-новорічні дні ”, — йдеться у пості.
До участі запрошують охочих з усієї Херсонщини. Їх робіт чекають з 22 листопада до 10 грудня 2021 року за адресою: м.Херсон, пр.Ушакова, 16, Херсонський обласний Центр народної творчості, каб.№ 12. Також можна скористатися Новою поштою: Херсон, відділення №6. Усі роботи повернуть власникам по завершенні виставки — після 20 січня 2022 р.
Контактна особа: Бецун Таїсія – 066-580-49-50. Координатор: Вигоднер Наталія – 095-020-35-33.
Вгору