У Херсоні мають встановити десять сучасних бюветів

2 года назад 0

Таке завдання поставив перед співробітниками МКП «Херсонський водоканал» та управлінням капітального будівництва міський голова Херсона Ігор Колихаєв
«Насамперед ми, звісно, ​​говоримо про місця широкого користування – міські парки, сквери тощо. Головному архітектору завдання: визначити єдиний вид бюветів, їхню стилістику. Водоканалу опрацювати місця встановлення питних точок та визначитися з точками підключення. Якщо треба буде провести їх ближче до місць прогулянок містян, то так і зробимо. Не треба шукати шляхи «як нам зробити простіше», цікавить лише як зробити краще», – сказав на нараді Ігор Колихаєв.
Терміни кожному відповідальному міський голова визначив максимально короткі, наголосивши, що місце встановлення кожного бювету має бути облагороджене, упорядковане, зручне. Крім того, Ігор Колихаєв звернув увагу підлеглих на те, щоб вони продумали й антивандальні варіанти бюветів, а також можливість встановлення відеоспостереження поряд.
На сьогоднішній день у Херсоні працює 1 бювет з якісною питною водою, розташований він за адресою вул. Арктична, 3. Крім того, у весняно-осінній період для херсонців працюють лише 4 питні фонтанчики: 2 знаходяться в парку Слави, ще 2 – у Гідропарку.
Ігор Колихаєв упевнений, що в спекотному південному місті доступ до чистої питної води повинен бути забезпечений людям у кожному районі та постійно.
Пресслужба Херсонської міської ради