У Херсоні може побільшати тролейбусів

5 лет назад 0

27 лютого у міськраді відбулася перша робоча зустріч у рамках реалізації проекту залучення кредиту від Євпропейського Банку Реконструкції та Розвитку (ЄБРР).

Міський голова Володимир Миколаєнко та перший заступник міського голови Ігор Козаков зустрілися з банкіром ЄБРР Ольгою Кравець і представниками  Ernst&Young Global Limited Тетяною Войтович та Антоном Мухановим.

Ernst&Young — переможці конкурсного відбору консультантів для підготовки Проекту покращення інфраструктури громадського транспорту міста Херсона. Одна з найбільших у світі міжнародних компаній, що надають професійні аудиторські та консалтингові послуги, та одна з компаній «Великої четвірки» поряд з Deloitte, KPMG та PwC.

Сьогоднішня зустріч дала офіційний старт процесу підготовки Проекту покращення інфраструктури громадського транспорту міста Херсона шляхом закупівлі нових тролейбусів та супутнього ремонтного обладнання, ремонту та модернізації депо, тролейбусної кабельно-контактної мережі.

 

Так, у ході зустрічі було презентовано  "Херсонський тролейбусний проект", зокрема, його цілі, очікувані результати, а також обсяг робіт.

"Проект складається з 6-ти завдань, які мають бути виконані впродовж 3-х місяців. Нами буде проаналізована система міського трансопрту, діяльність МКП "Херсонелектротранс" та розроблена фінансова модель (у т.ч., визначена відсоткова ставка за кредитом)", — відзначила старший банкір ЄБРР Ольга Кравець.

Ближче до середини травня 2019 року, зауважила Ольга Кравець, ЄБРР буде готовий представити результати.

Тендер на купівлю тролейбусів проводитиме ЄБРР.

У свою чергу, Володимир Миколаєнко зауважив, що уся необхідна інформація буде надана.

"Ми зацікавлені в тому, аби отримати кредит у сумі 10 млн євро на закупівлю 50-ти тролейбусів та прокладання додаткової контактної мережі", — резюмував міський голова.

Херсонська міська рада