У Херсоні обговорили можливість встановлення підземних сміттєвих контейнерів

2 года назад 0

Участь у презентації цієї ініціативи взяв міський голова Херсона Ігор Колихаєв. Саме з його ініціативи департамент міського господарства та інспекція з контролю за благоустроєм займаються пошуком найкращої для міста пропозиції у цій сфері.
Підземні сміттєві баки – нова система збору та зберігання відходів, покликана позбавити міських жителів від «сміттєвої проблеми», оскільки приймач сміття знаходиться не на поверхні землі, а захований усередині, що відразу вирішує безліч неприємних для містян питань.
«Якщо ми реалізуємо цей проєкт у Херсоні, то швидко зможемо вирішити кілька проблем, які в нашому місті не вирішувалися десятками років. По-перше, місто набуде іншого вигляду, позбавившись зовнішніх контейнерів. По-друге, графік вивезення підземних сміттєвих баків буде зручним для всіх. Так працюють поки що кілька великих міст в Україні, але чому б Херсону до них не приєднатися», – прокоментував нову для міста можливість Ігор Колихаєв.
Багато предметних питань модераторам презентації ставила начальниця інспекції з контролю за благоустроєм Херсона Олена Мазур. Підтримуючи ідею міського голови, вона цікавилася інтенсивністю вивезення сміття, можливістю забирати у населення ТПВ, технічними можливостями фірми вчасно замінити обладнання тощо.
На думку фахівців, містянам завжди потрібно давати деякий час на те, щоб звикнути до нових умов, графіку та правил. Але, судячи з практики інших міст, нова система цілком себе виправдовує.
Міський голова Ігор Колихаєв серйозно розглядає цю нову для міста можливість і пропонує у разі згоди сторін почати нововведення з центру Херсона, аби звільнити його від контейнерів, а потім впровадити далі в кожному районі міста. Про терміни реалізації проєкту наразі не йдеться, доки не узгоджено всіх нюансів і не буде ухвалено остаточне рішення.
Пресслужба Херсонської міської ради