Через брак кваліфікованих кадрів росіяни змушені відправляти на Херсонщину спеціалістів з Алтаю

6 месяцев назад 0

Тотальний дефіцит кваліфікованих кадрів на лівобережжі Херсонщини, напевно, ні для кого вже не секрет. Хоч якось нівелювати кадровий голод росіяни намагаються тимчасовими “десантами” спеціалістів з різних регіонів своєї держави. Часом Херсонщину відвідують робітники з віддалених російських провінцій, наприклад, з Алтаю.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

“Співробітники Територіального фонду обов’язкового медичного страхування Республіки Алтай повернулися з Херсонської області, куди їздили, щоб надати практичну допомогу колегам. Незважаючи на величезну відстань, яка розділяє наші територіальні фонди, ми приходимо один одному на допомогу і надаємо таку необхідну зараз підтримку”, – зазначають росіяни. 

Відстань між Херсонщиною та Алтайським краєм Росії і справді немаленька – майже 5 тисяч кілометрів. Та, ймовірно, спеціалістів з медичного страхування в сусідніх із Херсонською областю регіонах РФ просто не знайшлось. Ймовірно, спеціалісти з того ж Краснодарського краю просто відмовляються їхати у відрядження на прифронтові території, або ж російські регіони мають надавати Херсонщині кадрову допомогу по черзі.