У Херсоні оприлюднили нові тарифи на проїзд міським транспортом

3 года назад 0

Члени виконкому Херсонської міської ради внесли зміни до рішення виконавчого комітету міської ради від 26.10.2017 №350.
Змінами передбачається, що тариф на перевезення пасажирів у міському електротранспорті складатиме 5 грн, тариф на перевезення у міському автобусному транспорті середньої та великої пасажиромісткості – 8 грн, автобусами малої пасажиромісткості – 6,00 грн.
Для дітей шкільного віку, за наявності та пред’явлення водієві при вході до маршрутного транспортного засобу учнівського квитка, на період з 1 вересня по 30 червня – у розмірі 4,00 грн за одну поїздку. Зауважимо, що на кожному транспортному засобі буде вказана вартість проїзду.
Рішення набирає чинності з моменту його опублікування та діє до 1 вересня 2022 року.
За словами в.о.заступника міського голови Юрія Стельмашенка, останнього разу тариф на користування електротранспортом переглядався у 2016 році, на користування міськими автобусами – у 2018 році.
« Підняття тарифів на проїзд – вимушена міра, бо протягом того часу, коли він не переглядався, зріс відсоток інфляції, зросла мінімальна заробітна плата та тарифи на електроенергію зокрема. А ці речі, як відомо, прямо впливають на структуру тарифу.
Окрім того, не варто забувати, що місто дотує електротранспорт – у 2021 році ця сума склала 72 млн грн. І саме підняття тарифу дасть змогу зменшити суму дотації та використовувати кошти на інші соціально важливі потреби », – прокоментував Юрій СТЕЛЬМАШЕНКО .