У Херсоні після ремонту відкрили дільницю СІЗО №90

3 года назад 0

В північній виправній колонії №90 завершили ремонтні роботи в дільниці слідчого ізолятора, на ремонт витратили 1230, 5 тис. грн. Сьогодні, 2 жовтня, дільницю відкрили. Днями сюди перевезуть 39 осіб.

До відкриття цієї дільниці СІЗО у колонії №90 готувалися понад півроку. Вона має незалежну інфраструктуру та повністю локалізована. Після ремонту тут обладнали 15 камер. Розрахована будівля на 170 спальних місць. Херсонський слідчий ізолятор перебуває в аварійному стані, — говорить начальник відділу обласної прокуратури, Сергій Донєв.

"Умови тримання не відповідають не те що чинним вимогам законодавства, а й європейським вимогам і стандартам. Відкриття цієї дільниці дозволить розвантажити аварійний слідчий ізолятор. Враховуючи, що кількість місць в цій дільниці розрахована на 170 місць, ми зможемо майже практично ще на дві третини розвантажити слідчий ізолятор", — каже Сергій Донєв.
Житлова площа дільниці — 429 з половиною квадратних метрів, тут є автономне опалення, кімнати для зустрічі з слідчими та адвокатами.

За словами начальника Департаменту з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції України Сергія Гречанюка, весь процес від початку реконструкції до його фіналізації ретельно відслідковували.

"Можу сказати, дійсно ще залишилися невеликі питання щодо доопрацювання в режимному плані. Разом з тим будівля повністю готова до експлуатації. А також в цій будівлі максимально дотримані усі норми, яких можна було дотриматись при реконструкції таких інституцій", — розповів Сергій Гречанюк.

Також у будівлі обладнали банно-пральний корпус, лазню, кімнату для прийому медичним працівником і прогулянкові дворики.
Начальник дільниці СІЗО при "Північній виправній колонії №90" Денис Семенцов розказує, що на даний час дільниця СІЗО розбита на три ділянки.

"Перша ділянка – це ново побудований корпус, який ми сьогодні відкрили. Друга знаходиться на базі колишнього сектору максимального рівня безпеки, розрахована для тримання 55 осіб. Також у тому корпусі знаходяться карцери для ув’язнених і лазня. І ділянка №3 вона знаходиться на базі приміщення дисциплінарного ізолятора і приміщень камерного типу", — говорить начальник СІЗО Денис Семенцов.
У ремонтних роботах на цій дільниці брали участь ув'язнені, Сергій один з них.
"Виконували роботи, щоб було зручно тут сидіти. Щоб було де помитися, не так, як в деяких колоніях, що і павутиння з павуками. Я був у старому СІЗО. Таких як тут камер там немає. Тут матеріали якісні" — розказав чоловік.
Суспільне Полина Светлова