У Херсоні попрощалися з лікарем, який загинув на робочому місці внаслідок обстрілу РФ

10 месяцев назад 0

4 серпня 2023 року у Херсоні попрощались з лікарем Дмитром Білим, який загинув 1 серпня внаслідок російських обстрілів однієї з лікарень.

За словами генеральної директорки лікарні ім. Карабелеша, до колективу Дмитро прийшов 1 серпня після закінчення інтернатури.

"Сьогодні прощаємося з нашим молодим лікарем, який був вбитий в перший день своєї роботи. Дмитро був гарною світлою людиною, сповнений планів розвиватися в професії, рятувати людей. Але життя молодого лікаря обірвалося" , — сказала гендиректорка лікарні. Херсон, місцеві жителі прийшли на церемонію прощання з загиблим внаслідок обстрілу РФ лікарем, 4 серпня 2023 рік. Фото: Суспільне Херсон
Друг загиблого розповів, що Дмитро завжди хотів бути лікарем.

"Це найдобріша людина, яку я зустрічав. Завжди був з посмішкою, яскрава людина. Він завжди допомагав, ніколи не відмовляв", — каже чоловік. Херсон, квіти для загиблого внаслідок російського обстрілу лікаря, 4 серпня 2023 рік. Фото: Суспільне Херсон
Що відомо про обстріл російськими військами лікарні в Херсоні 1 серпня 2023 року ​За даними МВА, це сталось близько 11 години 10 хвилин. Загинув лікар. Також була поранена медична сестра, вона знаходилась у важкому стані.

Пізніше голова Херсонської ОВА Прокудін повідомив про ще чотирьох постраждалих медпрацівників внаслідок обстрілу. У них діагностували контузію та гостру реакцію на стрес.

У прокуратурі повідомили, що пошкодили відділення хірургії та ще два поверхи закладу, а також автотранспорт. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом порушення армією РФ законів та звичаїв війни.

Раніше Херсонський обласний онкодиспансер повідомив, що 3 травня від отриманих поранень внаслідок російського обстрілу Херсона завідувач гінекологічного відділення Олександр Моргунов.

Також відомо, що російські війська обстріляли бригаду "швидкої допомоги" у Бериславі. Поранені двоє фельдшерів, які їхали на виклик до пораненої жінки. Авто "швидкої" зачепили уламки снарядів.​