У Херсоні повідомляють про заборгованість за комунальні через СМС-повідомлення

2 года назад 0

Херсонський Водоканал розпочав роботу по інформуванню споживачів про їх поточну і прострочену заборгованість за послуги централізованого водопостачання і централізованого водовідведення через СМС-повідомлення.
Нагадуємо, що несплата послуг своєчасно має свої наслідки:
• Відповідно до Закону України “Про житлово-комунальні послуги” передбачено нарахування пені за несвоєчасну плату за надані житлово-комунальні послуги. У разі прострочення плати за житлово-комунальні послуги МКП «ВУВКГ м. Херсона» нараховуватиме пеню відповідно до умов договору і чинного законодавства, але не більше за 0,01% суму боргу за кожен день прострочення і не більше за 100% суму боргу за все.
• Згідно ч.4 ст.26 ЗУ “Про житлово-комунальні послуги” виконавець комунальної послуги (окрім послуг з постачання і розподілу електричної енергії і природного газу) має право обмежити (припинити) надання відповідної комунальної послуги її споживачеві незалежно від вибраної моделі організації договірних стосунків у разі непогашення в повному об’ємі заборгованості за спожиті комунальні послуги впродовж 30 днів з дня отримання споживачем попередження від виконавця;
• При ігноруванні попередження про заборгованості і постійну несплату послуг Херсонському ВОДОКАНАЛУ, окрім припинення надання послуг, борг може бути стягнутий примусово в судовому порядку. У разі звернення підприємства до суду з позовом про стягнення заборгованості з боржника в обов’язковому порядку буде стягнута сума судового збору (додатково до суми основного боргу). Розмір судового збору за подання позовної заяви у 2021 році відповідно до Закону України “Про судовий збір” складає від 2270 грн, крім того, за примусове виконання рішення суду додатковому стягненню підлягає 10% від суми заборгованості як виконавчий збір.
Дякуємо споживачам, які своєчасно і в повному об’ємі оплачують послуги, які надає підприємство. І переконливо просимо усіх споживачів Херсонського ВОДОКАНАЛУ, у яких є заборгованість перед нашим підприємством, погасити її або укласти договір на поетапне погашення боргу без попереднього внеску до 31.12.2021.
Телефон для довідок: 0552-43-58-58
Пресслужба Херсонської міської ради